Paola Antonelli

És Senior Curator d’Arquitectura i Disseny i directora fundadora de l’Àrea d’Investigació i Desenvolupament del Museu d’Art Modern (MoMA) de Nova York.

El seu objectiu al capdavant del MoMA és promoure la significació del disseny, per tal que es reconegui universalment la influència positiva que té al món. A través del seu treball, Antonelli investiga l’impacte del disseny en el dia a dia, sovint mitjançant objectes i pràctiques que es passen per alt i combinant disseny, arquitectura, art, ciència i tecnologia.

Ha comissariat exposicions, escrit llibres, fet conferències arreu del món i ensenyat en diverses universitats, incloses Harvard i UCLA.

Després de liderar la XXII Triennal de Milà l’any 2019 amb la seva proposta temàtica Broken Nature, dedicada a la idea del disseny restaurador, va inaugurar al MoMA l’exposició Material Ecology, basada en l’obra de l’arquitecta Neri Oxman.

Actualment està treballant en noves sessions dels MoMA R&D Salons i en la sèrie d’Instagram @design.emergency, concebuda conjuntament amb la crítica de disseny Alice Rawsthorn i dedicada al paper del disseny en la pandèmia de la COVID-19.