Tret de sortida a la 4a edició de “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”

26 novembre al 07 gener

Barcelona centre de Disseny conjuntament amb la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte d’Horta-Guinardó organitzen la nova edició de la iniciativa “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”, que pretén innovar i dinamitzar el comerç de proximitat tradicional dels barris de la ciutat en el marc de la campanya de Nadal.

Per dur a terme l’acció es convida a participar les escoles de disseny i els comerços del barri d’Horta a través de l’Associació de comerciants Cor d’Horta, que forma part de la Fundació Barcelona Comerç. Cada escola tindrà assignada una botiga del barri, i en decorarà el seu aparador.

L’acte de descoberta tindrà lloc dijous 26 de novembre a la tarda i s’inaugurarà una ruta per poder veure tots els aparadors de les botigues participants, que són les següents:

  • Les Mandolines d’Horta (Horta, 73) – Un nadal proper
  • Ferreteria i Llar Marimon (Sanpere i Miquel, 35) – Per Nadal, qui res no arregla, res no val (Aparador guanyador)
  • L’Hortet Seleccions (Sanpere i Miquel, 39) – L’Hortet Skyline
  • Children (Baixada de la Plana, 43) – Camins vora les estrelles
  • Hortaclic (Baixada de la Plana, 3) – Propòsits pendents
  • Velo (Dante Alighieri, 60) – Christmas Night
  • Fersay (Dante Alighieri, 26) – Desllumbra
  • Collell (Tajo, 69) – Una botiga està creixent
  • Carlos Cloquell (Tajo, 62) – Bosc dels desitjos
  • L’Espai Centre d’Estètica i Teràpies Naturals (Pl. Eivissa, 6, galeries d’Horta, local 8) – Llum de Venus

Les escoles que han decorat els aparadors són Àrtidi Escola d’Aparadorisme de Barcelona, ESDi Escola Superior de Disseny, IED Barcelona Escola Superior de Disseny, La Salle Arquitectura, LCI Barcelona Escola Superior de Disseny i UPC campus Terrassa.

El jurat integrat per Manuel Torres, dissenyador d’interiors i CEO de Manuel Torres Design, i Daniel Venteo, dissenyador d’interiors i CEO & founder de Zebra, ha decidit atorgar el Premi a l’Aparador més Innovador al projecte “Per Nadal, qui res no arregla, res no val” de les alumnes Rautia Abner i Aida Forns de l’escola La Salle Arquitectura.

El jurat ha destacat la senzillesa del concepte, i alhora l’efectivitat de la idea, tot marcant molt bé els colors bàsics sense estridències. Així mateix, ha estat ben resolt el joc de llums que gestionava amb efectivitat els tres productes bàsics que la botiga ofereix. És un aparador que juga amb el moviment de l’espectador i que evoca la importància del producte en funció de la posició. Des de tots els angles crida l’atenció, especialment la franja vermella que representa el llaç d’un regal.

Han volgut destacar també l’aparador “Propòsits pendents” de l’escola Àrtidi que va fer dubtar el jurat pel seu concepte i manufactura.

Els aparadors estaran exposats fins el 7 de gener, que també és fins quan podreu emetre el vot popular i triar, votant amb una butlleta-postal a cada botiga, quin és l’aparador del barri que més us ha agradat.