Paola Antonelli, comissària del MoMA, oferirà la conferència inaugural de la BDW

21 octubre

L’edició 2020 de la Barcelona Design Week 2020 se celebrarà del 17 al 26 de novembre, tant de forma presencial com online. Una de les xerrades més esperades és la conferència inaugural. Enguany, l’encarregada d’oferir-la és la comissària mundialment coneguda Paola Antonelli.

Paola Antonelli és Senior Curator d’Arquitectura i Disseny al Museum of Modern Art (MoMA), així com la Directora del seu departament de Recerca i Desenvolupament. El seu objectiu és promoure l’enteniment del disseny fins que la seva influència positiva al món sigui universalment reconeguda. La seva àrea de treball investiga l’impacte del disseny a l’experiència diària, sovint incloent objectes i pràctiques obviats, combinant disseny, arquitectura, art, ciència i tecnologia.

Ha comissariat exposicions, ha escrit llibres, ha parlat arreu del món i ha ensenyat a diverses escoles, incloent Harvard i UCLA. Després de la XXII Triennale di Milano (a Broken Nature va explorar la idea de disseny restauratiu) ha inaugurat l’exposició al MoMA Material Ecology, sobre l’obra de l’arquitecta Neri Oxman. Actualment treballa en noves sessions dels R&D Salons, i en la sèrie d’Instagram @design.emergency, creada amb la crítica de disseny Alice Rawsthorn, dedicada al paper del disseny durant la pandèmia de la covid-19.

La sessió inaugural es retransmetrà online per a tots els inscrits a la BDW el dimarts 17 de novembre a les 18:30h. Pots inscriure’t aquí.

La Barcelona Design Week està organitzada pel Barcelona centre de Disseny i el FAD Foment de les Arts i del Disseny, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Museu del Disseny de Barcelona.