Close button

Les escoles de disseny, protagonistes de Wayfindings: L’experiència

22 juny

Els passats dies 16, 17 i 18 de juny va tenir lloc a Jardinets de GràciaWayfindings: L’experiència’, l’espai central de la Barcelona Design Week. A la instal·lació es va poder gaudir dels Findings, la performance d’Anna Taratiel sobre mobiliari urbà d’Escofet, la Bossa infinita d’HP i les microexperiències expositives a càrrec de The Others, però el més destacat de les jornades varen ser les accions performatives que diferents escoles de disseny de Barcelona van dur a terme dins els cubs performatius que es podien trobar a dins de la instal·lació.

La primera escola participant va ser IED Barcelona, que el dijous va jugar amb la geometria de l’espai creant una gran il·lusió òptica desafiant visualment els límits de l’espai. Per aconseguir-ho, van instal·lar una paret i un mobiliari dins el cub que es mimetitzava amb l’espai, de manera que aquest mobiliari es tornava invisible.

El dissabte va arribar el torn d’Elisava i LCI Barcelona, respectivament. La primera acció consistia a demostrar com els buscadors d’internet ens ofereixen informació esbiaixada segons les nostres opinions. Per fer-ho, l’alumnat preguntava als espectadors si creien que la intel·ligència artificial acabaria amb el món, i segons la resposta de la persona, se li oferia un filtre que canviava el text del diari que també s’oferia, amb informació esbiaixada segons la teva opinió.

Per la seva banda, LCI Barcelona va tancar els actes del dia amb una performance que tenia l’objectiu de fer-nos reflexionar sobre com la presència constant i contínua de comunicacions i tecnologia condiciona enormement les nostres vides. Per fer-ho, van emplenar el cub de globus d’heli i, un cop ple, dues performances hi van entrar i van buscar el seu espai trencant les parets de paper film per alliberar els objectes voladors.

Al seu torn, La Salle va obrir les activitats de dissabte amb un cub en blanc, on els participants podien explotar un globus amb pintura a dins col·locat prèviament on demanaven, per tal de fer una obra pictòrica col·laborativa que il·lustrés la realitat mutant actual.

Finalment, LABASAD va tancar la instal·lació amb l’Oracle de l’Amor, que buscava despertar l’empatia i la generositat afectiva a totes aquelles persones que interactuessin amb l’oracle. La performance consistia a recollir una de les frases que oferia el cub, que podien ser o bé una frase que convidés a la reflexió o bé una mostra d’afecte desinteressada.