La BDW Pro comença amb una inspiradora conferència de Daan Roosegaarde

Dilluns passat vam donar el tret de sortida a l’edició número 16 de la Barcelona Design Week en la seva vessant més professional, la BDW Pro, amb una conferència del dissenyador Daan Roosegaarde. Juntament amb el seu equip, Studio Roosegaarde aposta des de fa anys per projectes innovadors on la tecnologia sigui el mitjà per aconseguir un futur més sostenible. 

Roosegaarde va destacar que “la tecnologia és una eina fantàstica per fer realitat els somnis i les idees que tenim al cap” i va afegir que “la tecnologia ha canviat i canviarà moltes feines, la nostra forma d’aprendre, compartir, crear, estimar-nos… però això no vol dir que ens acabem convertint en robots, només significa que les habilitats humanes seran cada vegada més importants: aprendre, fer, apreciar, pensar, dissenyar, actuar (el lema d’aquesta BDW).”

Per Roosegaarde “la tecnologia ens ajuda, però la creativitat és el nostre veritable capital. I com més ens adonem d’això i més ens adonem que la disciplina del disseny en forma part, més aviat aconseguirem resistir al futur”. I feia una reflexió: “el disseny consisteix en dissenyar les connexions entre història i futur, funció i fantasia, ser pràctic i somiar. Es tracta de dissenyar aquests enllaços que falten”. “Allunyeu-vos del pensament lineal, penseu de forma híbrida i col·laboreu per afrontar aquests grans reptes als quals tots ens enfrontem”, va afegir.

El neerlandès subratllava la importància que “les persones siguin actives sobre el futur en lloc d’esperar que altres persones el resolguin” i finalitzava dient “tenim reptes molt interessants per davant, hem d’afrontar-los. Pas a pas, aprenent, fracassant, donant-li la volta, fent-ho i celebrant-ho”.

Durant la xerrada també va presentar els seus projectes més coneguts: GROW, un inspirador projecte d’agricultura artística que va participar al World Economic Forum de Davos, i URBAN SUN, inspirat per la llum solar per a netejar fins a un 99,9% de la covid-19, entre d’altres.