Close button

Els estudiants d’IED Barcelona van presentar les seves propostes de turisme sostenible

El dijous 10 de juny en el marc de la BDW Pro es va dur a terme l’activitat “New Tourism – New Scenarios for a Sustainable Future”, on els estudiants de 4t curs de Grau en Ensenyaments Artístics de Disseny d’Interiors i Disseny de producte d’IED Barcelona van presentar els seus projectes finals centrats en el futur del turisme.

Prenent la ciutat de Barcelona com a cas d’estudi i amb la covid-19 de teló de fons, les propostes van tractar de respondre amb innovadors serveis, productes o espais a l’evolució de les necessitats i hàbits dels usuaris, el canvi en el sistema de prioritats i l’aparició de nous requisits i normatives al sector turístic.

 D’una banda, es van presentar propostes amb un fort component tecnològic. Destaquen els cotxes càpsula o allotjaments de disseny futurista per transportar i acollir viatgers en un hipotètic futur que demana més garanties de seguretat, així com globus estratosfèrics que exploren les possibilitats del turisme espacial.

 Des d’una perspectiva més local, altres projectes van apostar pel descobriment de la ciutat, els seus espais verds o el patrimoni. Els estudiants han ideat intervencions diverses que apel·len a la connexió amb la natura, la inclusió o els vincles emocionals amb l’entorn. Un espai sensorial per descobrir la identitat de Barcelona a través de sentits diferents al de la vista, blocs ergonòmics i sostenibles concebuts com a punts de descans, lectura o socialització als parcs i jardins o instal·lacions efímeres de llum als arbres del Parc Güell en són alguns exemples.

 La gastronomia i les activitats d’oci per enfortir el sentiment de pertinença o la interacció entre ciutadans i visitants són altres línies d’actuació materialitzades en els projectes. Des d’intervencions en els mercats locals de la ciutat mitjançant experiències culinàries, fins a espais públics de connexió dinàmica entre locals i turistes.

 Aquesta presentació es va realitzar des del Disseny Hub Barcelona, ​​coorganitzada amb Barcelona centre de Disseny i amb la col·laboració de Barcelona Global.