Barcelona acull la seu de la World Design Weeks i el Barcelona centre de Disseny n’assumeix la presidència

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Hèlsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat de Mèxic, Beijing, Seül i Tòquio, ha decidit traslladar la oficina que fins ara tenia a Hèlsinki a Barcelona.

Barcelona centre de Disseny acollirà la seu a les seves oficines, ubicades al Disseny Hub Barcelona, reforçant així el pes estratègic d’aquest equipament que te la voluntat de representar, desenvolupar i exposar el talent creatiu de la ciutat a escala local i internacional.

Per al regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, la decisió de traslladar la seu a Barcelona és “una magnífica notícia, que enllaça amb la voluntat del Govern municipal de contribuir a situar aquest sector entre els eixos estratègics d’activitat econòmica, i alhora suposa una oportunitat per fer de la creativitat i el disseny un dels elements vertebradors de la projecció internacional de Barcelona”.

Aquest canvi ha coincidit també amb canvis en les posicions al seu Board de Directors. Així, a partir d’aquest mes de maig, la presidència de la World Design Weeks és assumida per Isabel Roig, directora general de Barcelona centre de Disseny i de la Barcelona Design Week.

Per altra banda, la vicepresidència l’assumeix Emilio Cabrero, director de Design Week Mexico i la Secretaria de l’associació Ingrid van der Wacht, International & Public Affairs de la Dutch Design Week. La resta de membres del Board la completen representants de les design weeks de Hèlsinki, Los Angeles, Bogotà, Seül, Beijing i Tòquio.

L’associació, que aplega 40 design weeks i festivals d’arreu del món, s’enfronta al repte comú de tots els seus membres de repensar estratègies per a la celebració d’uns esdeveniments normalment amb gran afluència de públic tant local com internacional, que ara s’hauran de convertir alguns d’ells en formats 100% digitals. La col·laboració i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques serà cabdal en els propers mesos.

Aquesta és una bona noticia per a Barcelona, una ciutat que porta la innovació i el disseny al seu ADN, una ciutat estimada pels actors creatius d’altres ciutats del món, que estan desitjosos de poder tornar a visitar-la.

Des de Barcelona centre de Disseny acollim l’associació amb molta il·lusió i treballarem per enfortir els vincles de la Barcelona Design Week amb la resta d’esdeveniments membres, atents a les oportunitats internacionals per a la ciutat i el sector del disseny que puguin sorgir en els propers anys.