Online

Sustainable Challenge: «Gender Perspective in Fashion»

21 novembre

Quin rol ha de jugar el disseny de moda avui que la societat avança cap a la deconstrucció de les barreres tradicionals que traspassen el gènere i alliberen la fluïdesa? D’una banda, trobem reconegudes marques i dissenyador@s que abracen el desdibuixament de les fronteres del gènere com a opció més enllà de la tendència. De l’altra però, tenim un mercat on predomina una moda alineada amb una cultura heteronormativa.

Podem aconseguir que la moda integri la perpectiva de gènere? És possible que la indústria a la moda abandoni els estereotips de gènere? És possible un nou model que potenciï les diversitats, entre elles la de gènere, enlloc d’excloure-les? Pot la moda com a pràctica clau en la construcció de patrons socioculturals, jugar a favor de la llibertat individual i esdevenir una eina real de canvis socials i culturals?

Estudiants de diferents disciplines del disseny d’escoles de tot el país i del Regne Unit, assessorats per experts de les dues nacionalitats, treballaran en grups mixtos desenvolupant peces i conceptes de moda que, més enllà de feminitzar els homes o masculinitzar les dones, compartiran l’objectiu de difuminar la divisió i contribuir a l’eliminació d’estereotips i d’etiquetes. Una marató de creació on es posarà la mirada en nous enfocaments i es desenvoluparan propostes en àmbits de la moda com el disseny, el patronatge, el màrqueting, fashion edition, retail design, càsting, fotografia, estilisme, etc.

La marató culmina el dia 21 de novembre amb les presentacions de les propostes dels 10 equips d’estudiants. Les presentacions es podran seguir en directe de manera online i amb traducció simultània al català, castellà i anglès. No t’ho perdis!

En aquesta sessió comptarem amb la presència de representants de les institucions organitzadores (MODA-FAD, British Council i Design Manchester) i institucions que recolzen el projecte (Ajuntament de Barcelona i Ambaixada del Regne Unit a Espanya).

La sessió serà conduïda i moderada per les comissaries del projecte Roberto Piqueras i Lucy-Isobel Bonner.

 

Aparador dels 10 projectes proposats pels estudiants

Les propostes dels 10 equips d’estudiants es podran veure també de forma presencial. Entre el 23 de novembre i el 30 de desembre seran exposats en un aparador del Centre Comercial Glòries, en una instal·lació que mostrarà de forma gràfica, les limitacions de gènere a la moda actual.

Organitza: MODA-FAD, Design Manchester i British Council.

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Ambaixada del Regne Unit a Espanya

Format: Online

Sustainable Challenge 2020. Perspectiva de gènere en moda.

Català, castellà i angllès, amb traducció simultània.

Sustainable Challenge 2020. Perspectiva de gènere en moda.

Català, castellà i angllès, amb traducció simultània.

Sustainable Challenge 2020. Perspectiva de gènere en moda.

Català, castellà i angllès, amb traducció simultània.