Presencial

Pont Madrid – Barcelona

17 novembre al 31 desembre

El Madrid Design Festival i la Barcelona Design Week han establert un pont de col·laboració entre els respectius certàmens, en el que aposten per la difusió del disseny i reconeixen el paper d’aquesta disciplina per afrontar els reptes de la societat del futur.

Durant el Madrid Design Festival passat (febrer de 2020) es van organitzar dues jornades de tallers, conduïdes per la consultora de disseny estratègic Soulsight, en què es van posar sobre la taula qüestions que afecten el futur de les ciutats: el problema de la mobilitat; el problema de la soledat i el problema de la creació cultural.

En aquest procés de reflexió van participar alumnes de la Universitat de Navarra, Universitat Francisco de Vitoria, IED Madrid, Eina Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, ​​Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ​​Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú – UPC, IED Barcelona i LCI Barcelona.

Durant dos dies es va fer un treball col·laboratiu que a més d’analitzar els reptes actuals plantejava solucions per abordar-los.

Els projectes resultants van ser:

Pulmó, una iniciativa que busca potenciar i protegir punts verds a les ciutats, despertant i fomentant una consciència social més sostenible i ecològica.

Fluxus, una plataforma d’informació oberta i de licitació per a empreses de transport per tal de gestionar la mobilitat cap a la ciutat i dins de la mateixa per a activitats laborals i esdeveniments.

El Pati, un projecte multifuncional i accessible que afavoreix la interacció entre les persones, amb la col·laboració del comerç local i la implicació de les institucions i organitzacions veïnals.

Calor cultural, un projecte que proposa demostrar que la cultura no és només un miratge del passat tancat en un espai institucional, sinó que som nosaltres com a individus i comunitat els que vam crear la identitat de la ciutat al costat dels seus múltiples matisos.

ORGANITZA: Barcelona centre de Disseny i Madrid Design Festival

AMB EL SUPORT DE: Ajuntament de Barcelona

COL·LABORA: Soulsight i The Others

placeholder
toggle video

PONT Madrid - Barcelona

Disseny Hub Barcelona / Pl. Glòries, 37 - 38