Online

Pavelló Internacional – Vitrina Inédita – Encuentro LOCAL Xile

17 novembre al 28 febrer

La BDW és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu intercanviar coneixement i bones pràctiques, per a la promoció i consolidació dels propis esdeveniments mitjançant la col·laboració amb els altres, i la identificació d’oportunitats de negoci en els diferents mercats mundials. Des del juny de 2020 la seu de la World Design Weeks s’instal·la a Barcelona.

El Pavelló Internacional d’aquest any compta amb la participació d’altres setmanes del disseny del món i acull 4 exposicions virtuals d’Austràlia, Xile, Països Baixos i Mèxic, organitzades per la Universitat RMIT amb la col·laboració de la Melbourne Design Week, LOCAL Chile, Dutch Design Week i Querétaro Design Week amb Puebla Design Week.

 

Vitrina Inédita – Encuentro LOCAL Xile

L’exhibició Vitrina Inédita neix des de dos moments àlgids que van canviar el context xilè en els últims mesos. A l’octubre de 2019 el país va viure la manifestació social més gran de la seva història pel descontentament acumulat sobre el poder politicoeconòmic. Successivament, 5 mesos després, el món es va veure impactat per la pandèmia del Covid-19 la qual cosa va afectar novament en el cor del sector del disseny.

Aquests dos fets van desaccelerar les dinàmiques de la producció cultural sota una pausa que encara continua latent a més d’un any del seu inici.  Això va significar un gir en el desenvolupament de la pràctica del dissenyador des del replantejament de la creació i fabricació en tancament, el desproveïment de matèries primeres i l’absència de manufactura qualificada, la qual cosa va enfortir les virtuts pròpies del dissenyador i va potenciar la seva capacitat de resiliència.

Aquesta exhibició, curada i organitzada per LOCAL, mostra 53 peces de dissenyadors xilens que van ser desenvolupades en el context de crisi econòmica, política, social i de salut. Les obres carreguen amb la resistència del creador, la reflexió pròpia del tancament i l’ofici tècnic exercit en objectes i peces quotidianes que són fidel reflex del moment en el qual el país encara es troba.

ORGANITZA: Barcelona centre de Disseny

AMB EL SUPORT DE: Ajuntament de Barcelona

COL·LABORA: World Design Weeks

placeholder
toggle video

Vitrina Inédita - Encuentro LOCAL Xile (exposició completa)