Online

Pavelló Internacional – Art Toy – Querétaro Design Week & Puebla Design Week

17 novembre al 28 febrer

La BDW és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu intercanviar coneixement i bones pràctiques per a la promoció i consolidació dels propis esdeveniments mitjançant la col·laboració amb els altres, i la identificació d’oportunitats de negoci en els diferents mercats mundials. Des del juny de 2020 la seu de la World Design Weeks s’instal·la a Barcelona.

El Pavelló Internacional d’aquest any compta amb la participació d’altres setmanes del disseny del món i acull 4 exposicions virtuals d’Austràlia, Xile, Països Baixos i Mèxic, organitzades per la Universitat RMIT amb la col·laboració de la Melbourne Design WeekLOCAL Chile Dutch Design Week i Querétaro Design Week amb Puebla Design Week.

 

Art Toy – Querétaro Design Week & Puebla Design Week

La Mostra Internacional de Disseny Mexicà en la seva edició 2020 l’hi dedica a l’Art Toy amb la participació de dos personatges, Xico i Barroquito. Aquesta nova forma de conceptualització i expressió artística ha generat un gran moviment a Mèxic i els personatges que convidem són reflex de la cultura i la història del país.

Xico és un xoloitzcuintle, emblema d’identitat i expressió mexicana que busca transmetre l’amor i respecte per les arrels i tradicions. Cristina Pineda busca heretar a les futures generacions un personatge profundament arrelat en la cultura prehispànica.

Barroquito neix com el primer Art Toy inspirat en una ciutat, Puebla de los Ángeles. Conta la llegenda, que la ciutat va ser traçada pels mateixos àngels i va ser el punt d’inspiració del seu creador Mike Wynter. Creat per ser el personatge del festival Design Week Puebla, Barroquito és l’imaginari i la vida diària dels poblans.

L’exposició col·lectiva va tenir com a objectiu donar suport als dissenyadors i artistes al llarg del país que es van veure afectats per les circumstàncies que actualment afrontem. A través de la seva participació en la mostra poden seguir actius i promovent el seu treball dins i fora de Mèxic.

Gràcies a Querétaro Design Week i Design Week Puebla per la gestió de les exposicions.

 

ORGANITZA: Barcelona centre de Disseny

AMB EL SUPORT DE: Ajuntament de Barcelona

COL·LABORA: World Design Weeks

placeholder
toggle video

Art Toy - Querétaro Design Week & Puebla Design Week (avanç)