Presencial

Projecció: “Milton Glaser: To Inform and Delight”

08 juny

Coincidint amb el 60è aniversari de la fundació de l’ADG-FAD, el FAD i el Museu del Disseny proposen la projecció de la pel·lícula de Wendy Keys «Milton Glaser: To Inform and Delight» en el marc del cicle «Per amor a les arts», en el que col·laboren per tercer any consecutiu.

Escollida pels vincles que el dissenyador va mantenir amb l’associació en diferents moments de la seva vida, la pel·lícula es projecta un any després del seu traspàs. Un film que ofereix una visió sense precedents dels moments quotidians de la vida personal de Glaser i del seu procés creatiu, revelant la seva humilitat, calidesa i extraordinària intel·ligència.

Milton Glaser és la personificació del disseny gràfic nord-americà i un dels dissenyadors més grans de la història. Des del seu icònic logotip «I love NY» fins als seus prolífics dissenys de diaris i revistes, logotips, identitats de marques, pòsters i altres efímers visuals, Glaser és tan admirat per la seva excepcional producció visual com ho és per les seves reflexions sobre el paper del disseny en general. La seva obra, lúdica i punyent a parts iguals, explora la intersecció de la forma i la llum per informar (to inform) i delectar-se (delight).

Presentarà el film Albert Isern, dissenyador gràfic, editor i col·leccionista, que va presidir l’ADG-FAD entre els anys 1972 i 1989. Isern ha treballat en el camp de la comunicació durant més de cinquanta anys en diversos àmbits i ha participat en projectes individuals i col·lectius al llarg de la seva vida professional. Actualment orienta la seva activitat entorn de la prospecció gràfica i investigació del disseny creant el blog Món Icònic amb l’objectiu de preservar i divulgar fets, arxius i materials propis i aliens– vinculats a la cultura gràfica.

En la seva cinquena edició el «Per amor a les arts», organitzat per la Filmoteca de Catalunya i pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), amb la col·laboració diferents institucions culturals del país, proposa completa programació que relaciona el cinema amb altres disciplines artístiques. Una iniciativa on la pintura, el teatre, la dansa, l’arquitectura, la música, el disseny, la literatura o l’òpera en són protagonistes.

Filmoteca de Catalunya
Pl. Salvador Seguí, 1. Barcelona.
V.O. (anglès)

Relacionats

Entrada individual: 4 € Entrada reduïda: 3 € Compra d'entrades a taquilla o web de la Filmoteca (pròximament).
Filmoteca de Catalunya
Pl. Salvador Seguí, 1. Barcelona.
V.O. (anglès)