Presencial

Manualitats 2.0. Nous industrials de l’artesania

07 octubre

Ben entrats al primer quart del S.XXI les noves tendències en l’àmbit de les arts manuals i l’artesania incorporen amb naturalitat les infinites possibilitats que els ofereixen les tècniques d’origen industrial. Aquestes innovacions, però, no són en cap cas incompatibles amb una contestació radical al consumisme i una crítica decidida als tediosos resultats que sovint es deriven de la fabricació en massa.

Posant en equilibri les tècniques artesanals i industrials, com ja havia fet Jean Prouvé, els participants en aquesta sessió investiguen sense ingenuïtats les formules i les possibilitats de reconciliar la manualitat i la màquina. L’aplicació creativa de les tecnologies més avançades, la resignificació d’una fabricació serialitzada, la reivindicació de la tradició, el gust per la diferència o la reintroducció d’una “aura” en cadascuna de les seves creacions són algunes de les línies de treball dels quatre professionals que ens acompanyaran en aquesta sessió: Raul Nieves de Coudre StudioIdoia Cuesta de Loewe, Uriel Fogué de Elii [Oficina De Arquitectura] i Miquel Cañada de Preciós Plàstic València.

Aquesta activitat forma part de «Mans i màquines: entre l’artesania i la indústria», programa d’activitats coorganitzat per la Fundació “La Caixa” i el FAD, i comissariat per Pau de Solà-Morales en el marc de l’exposició «L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura, indústria, mobiliari», una mostra organitzada amb la col·laboració del Centre Pompidou

 

Socis del FAD: 50% de descompte. Demanar codi promocional a premsa@fad.cat.

CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona
Català
CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona
Català