Online

Cerimònia de lliurament dels Premis ADI 2020

24 novembre

Els anys parells són anys esperats per la comunitat del disseny industrial perquè són anys de Premis ADI. La nit dels Premis ADI descobrirem els guanyadors dels tres guardons que els componen: els Premis Delta, amb el millor disseny de producte del mercat; Les Medalles ADI, amb les millors propostes d’estudiants; i els Premis ADI Cultura, amb aquelles propostes que contribueixen a la cultura del disseny. I de manera excepcional, enguany també es reconeixeran projectes i productes presentats a la convocatòria extraordinària «ADI Reconeix, Emergència Covid».

Dels Premis Delta serà la 40a edició que, fidels al seu esperit, tornen per reconèixer la feina dels dissenyadors i les empreses nacionals i internacionals, per celebrar l’excel·lència en el disseny industrial i per posar en valor la seva importància com a expressió de valors econòmics, socials i culturals. Aquest dia descobrirem el veredicte del jurat internacional format per Davide Groppi, Frank Zierenberg, Marta Alonso; Matali Crasset i Vicenç Aguilera que escollirà els guanyadors entre els 132 productes seleccionats en el conjunt de les 8 categories (mobilitat, equipament exterior, equipament interior, il·luminació, complements i eines, disseny per al cos, dispositius digitals i packaging).

També es donaran a conèixer els guanyadors de les Medalles ADI als millors projectes de fi de grau, màster o postgrau d’estudiants de disseny de les escoles d’arreu del país. Serà ni més ni menys que la 28a edició d’aquest guardons que s’entreguen des de 1976 amb l’objectiu de contribuir a establir ponts d’unió entre l’àmbit acadèmic i el món industrial. Un premi amb una gran tradició en el panorama del disseny del nostre país que fomenta el futur talent de les generacions més joves. En aquesta edició de les Medalles ADI el jurat ha estat format per Alexis Georgacopoulos, Eva Prego, Marcelo Ghio, Mireia Mesalles i Rita Barata i el veredicte sortirà d’entre els 12 projectes seleccionats.

I per últim descobrirem els guanyadors dels Premis ADI Cultura en les dues categories que el componen: la de «projecte» i la de «trajectòria». Un reconeixement públic d’aquells projectes i persones que han contribuït al foment i actualització social i conceptual del disseny de producte, o a incentivar el diàleg, les idees i l’activitat de la disciplina. El jurat format per Eva Serrats, Guim Espelt, Guillem Celada, Marta R. Bosch i Martí Guixé serà l’encarregat de decidir-ne els guanyadors d’entre els 17 seleccionats.

La gran nit del disseny industrial, donades les circumstàncies i per responsabilitat cívica, serà virtual. Els Premis ADI tindran un component especial aquest any, serà el moment de conèixer els projectes i productes que han sorgit per donar resposta als múltiples desafiaments de la crisi provocada per la Covid-19. Uns projectes que sortiran de la convocatòria «ADI Reconeix, Emergència Covid» i que també formaran part de l’exposició “Emergència! Dissenys contra la covid-19” del 13 de novembre al 10 de gener, un projecte del Museu del Disseny amb la col·laboració de l’ADI-FAD.

Organitza: ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del FAD)

Patrocinadors: Ajuntament de Barcelona, Domaine de Boisbuchet, Cervezas Alhambra

Patrocinador Medalles ADI: Fundació Banc Sabadell

Media partners: DiarioDesign, Diseño Interior, d(x)i, Experimenta, JCDecaux, On Diseño, Room, Tendencias TV, Thesignspeaking

Format: Online

Premis ADI de disseny industrial i cultura del disseny