Close button
Online

LAB ESDESIGN x INÈDIT // REUTILITZACIÓ / ECONOMIA CIRCULAR I LA MILLORA DE GESTIÓ DE RECURSOS

22 juny

L’empresa Inèdit va llançar el repte de la 8a Edició LAB ESDESIGN, el laboratori itinerant de projectes de l’escola de disseny ESDESIGN, que pretén resoldre reptes reals i actuals d’empreses a través del disseny. El repte, “La reutilització com a estratègia cap a la sostenibilitat”, es va treballar durant 4 dies per alumnes de l’escola.

En aquesta conferència, Sofía Garín (Senior PM Inèdit) reflexiona sobre l’economia circular i obre un espai de presentació de noves propostes de sostenibilitat dissenyades en el LAB ESDESIGN.

Escassetat de materials i subministraments, usuaris i usuàries amb necessitats diferents (més volàtils i amb menors capacitats econòmiques), models de consum més ràpids, noves regulacions que impulsen l’economia circular i la reutilització…tot això porta a la possibilitat de reduir l’impacte ambiental a través de la recuperació i reutilització dels productes que consumim, entre ells, per exemple: mobiliari, roba i accessoris tèxtils i els envasos alimentaris.

La reutilització és una manera de reduir l’ús de recursos verges sense, a diferència del reciclatge, realitzar modificacions a nivell mecànic o químic en els materials i en els productes. És a dir, allargar la vida útil de productes ja fabricats a través de segons usos per al mateix propòsit o per a altres diferents.
Us imagineu que cada vegada que et mudessis tiressis els teus mobles? No, veritat? Llavors ja has participat en models de reutilització a través de la segona mà. Però… com podem portar això a un pas més? Per exemple, dissenyant per a allargar la vida útil, a través d’una correcta elecció de materials, a través de serveis de reparació, a través de la modularitat, etc.

 

ORGANITZA: ESDESIGN / INÈDIT

DATA i HORA: 22 de juny a les 19 h

LOCALITZACIÓ: online

INSCRIPCIÓ: gratuït registrant-se AQUÍ

ONLINE
ONLINE