Semipresencial

Jornades FINE – Innovacions i reflexions sobre art i disseny al segle XXI

20 novembre

Les Jornades FINE (Fenòmens Intrínsecs a la Nostreitat i l’Experiència) són un esforç col·lectiu que busca una reflexió temporal entorn al gir que ha sofert el segle XXI i sobre allò que passa a través de l’acció que es comparteix, no només entre persones sinó com a perspectives dins d’un mateix.

Aquestes jornades, que tenen lloc dins del marc de la Barcelona Design Week, es basen en una presentació oberta al públic de les pràctiques i processos realitzats en el marc del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD) d’EINA-UAB.

La sessió es concep en dos formats diferents. D’una banda, la presentació dels projectes Qiáo i Disseny per a dissenyadors, que aprofundeixen en la qüestió virtual i en les condicions d’aïllament. I d’altra, en la realització de dos workshops creatius en actiu: Cala Nostra o els metges italians (joc de taula) i TNT – Taller de Narrativa Tàctil, que incideixen en allò presencial i en la necessitat de retrobar-nos.

Aquestes jornades pretenen visualitzar, compartir i construir les connexions que es generen entre les disciplines de l’art i el disseny en una realitat distòpica com l’actual.

Cronologia de la jornada:

Els dos tallers presencials són introduïts per dos breus videoclips conceptuals.

16h a 16.35h
DPD (dinàmica + vídeo 15min + PR, 35min)
Vídeo debat.

16.40h a 17.40h
CN (60min)
Joc de taula, noves maneres de fer imatges.

17.45h a 18.20h
Qiáo (dinàmica + vídeo 15min + PR, 35min)
Disseny ficció, compravenda d’experiències estètiques.

18.25h a 19.55h
TNT (90min)
Un espai d’exploració material on començar a proposar des de la desorientació, sota el llindar de la incertesa.

 

DATA I HORARI: 20 de novembre de 16h a 20h

ACCÉS: gratuït amb reserva prèvia escrivint a fine.bdw@gmail.com per assistir presencialment i connectant-se via Jitsi per a fer-ho online (teniu link de connexió al botó de la part dreta)

 

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Cervezas Alhambra

EINA Barra de Ferro / carrer Barra de Ferro, 2