Presencial

Indústria, qualitat i socialització del disseny

21 octubre

Cal posar llum a una paradoxa important quan parlem de les avantatges i els inconvenients dels processos industrials. El producte artesanal considerat més humil i modest és valorat més positivament ja que es converteix directament en una peça més sostenible, propera i socialment justa. Certament també són productes, sovint, molt més cars en la seva producció, i per aquest motiu es converteixen en objectes luxosos a l’abast de poques persones.

D’altra banda, les mercaderies industrials manufacturades en sèrie i en grans quantitats, són més segures, barates i socialment assequibles. Malauradament no són tan desitjables, ja que no tenen tanta personalitat i són icones d’un model  però es consideren indesitjables, sense personalitat: icones d’un model caducifoli i amb poc prestigi.

Aquesta sessió girarà al voltant del concepte de “qualitat”, discutirem amb Santiago Cirugeda i Ana Domínguez Siemens sobre aquesta paradoxa.

Aquesta activitat forma part de «Mans i màquines: entre l’artesania i la indústria», programa d’activitats coorganitzat per la Fundació “La Caixa” i el FAD, i comissariat per Pau de Solà-Morales en el marc de l’exposició «L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura, indústria, mobiliari», una mostra organitzada amb la col·laboració del Centre Pompidou.

CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)
Català
CaixaForum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)
Català