Close button
Presencial
Online

GLOBAL DESIGN TALKS: REGAINING A SENSE OF BELONGING

10 juny

Del 9 al 12 de juny, la Comissió Europea organitza la primera edició del Festival of the New European Bauhaus (NEB).

El NEB expressa l’ambició de la Unió Europea de crear espais, productes i formes de convivència bells i sostenibles. Promou un nou estil de vida en què la sostenibilitat es combina amb l’estil, accelerant així la transició ecològica a la nostra economia, des de la construcció fins al mobiliari i la moda, així com en altres àrees de la nostra vida quotidiana i societats. La Nova Bauhaus Europea aporta una dimensió cultural i creativa al Pacte Verd Europeu. Ressalta els beneficis de la transició ambiental mitjançant experiències tangibles a escala local.

La Barcelona Design Week organitza un esdeveniment paral·lel. La conferència forma part d’un programa d’un dia juntament amb BEDA (Bureau of European Design Associations): una sessió de matí en el marc de la Barcelona Design Week (10-11.30 h), una sessió de tarda des de la Biennale du Design St · Etienne (14-16 hores), i un acte final a Brussel·les a les 18 hores. Els esdeveniments paral·lels  reflecteixen els valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea:

Sostenibilitat, des d’objectius climàtics fins a circularitat, contaminació zero i protecció de la naturalesa/millora de la biodiversitat;

Estètica, qualitat dexperiència i estil, més enllà de la funcionalitat;

Inclusió, des de la valoració de la diversitat, la igualtat per a tothom, accessibilitat i assequibilitat.

Aquesta sessió se centrarà a “Recuperar el sentiment de pertinença“: els exemples poden implicar el desenvolupament de productes, processos o models comercials que es basen en la cultura local, les tradicions, els coneixements, l’artesania i la diversitat i la creativitat contemporànies. Pot ser la moda, el mobiliari o l’interiorisme, però també el menjar o altres elements de la nostra vida quotidiana que transmeten un sentiment de pertinença a escala local. També pot implicar la transmissió de coneixements, tècniques i habilitats tradicionals i la seva integració a nous contextos de producció o model de negoci.

Els ponents debatran sobre com les setmanes i festivals de disseny, o altres iniciatives, podrien generar un sentiment de pertinença a les comunitats locals que hi participen, i com això es podria percebre pel visitant internacional. Participaran: Álvaro Gómez-Sellés, arquitecte a müsing–sellés (NYC-Madrid), Anna Valtonen, Professor in Strategic Design a Aalto University (Finland), Adrian Jankowiak director i fundador de Nairobi Design Week (Kenya), Xavier Torras, Communications Director de ROCA (Barcelona), Mariana Eidler, co-fundadora de FORK (Barcelona) i Ewa Chudeka, directora de Gdynia Design Days (Polònia). Durant la sessió es presentarà la instal·lació Espai Formica® A place to belong.

Sessió en anglès. Presencial al Roca Barcelona Gallery i online.

Organitza: Barcelona centre de Disseny

Col·laboren: BEDA, World Design Weeks i Roca

*Global Design Talks és una iniciativa de l’Arctic Design Week. Els primers GDT s’organitzen aquest 2022 a Rovaniemi, Munic, Barcelona i Saint-Étienne, en col·laboració amb setmanes/esdeveniments de disseny de les respectives ciutats.