Close button
Exposició presencial

Food Design Week: Exposició i diàleg “Privilege of a fake abundance”

28 octubre

L’obra Privilege of a fake abundance neix de la contraposició entre el que socialment entenem com “pobresa” i “abundància”, en el context de la contemporaneïtat del primer món.

Cada nou avenç fa més fàcil el nostre estil de vida al llarg de la història de l’ésser humà, però, quina és la relació natural de l’ésser humà amb el nostre entorn? En una conversa de l’artista Nicole Vindel amb en Ane Guerra es planteja que “la naturalesa de l’ésser humà és viure en la pobresa”, o el que socialment entenem com pobresa.

Amb una acció tan mundana com obrir l’aixeta de les nostres cuines, l’obra fa visible el privilegi dels nostres estàndards de vida, i la seva relació amb el valor de recursos aparentment infinits, obrint un diàleg al voltant dels nostres hàbits de consum.

“En 50 anys hi podria haver una sequera massiva a Espanya” o “Barcelona pateix la major sequera de la història”.

L’aigua és un recurs essencial per al desenvolupament. Un símbol de vida i abundància, de fertilitat i ara, un bé de consum que vam aconseguir sense major esforç i valorem només quan ens falta. En una aixeta oberta, l’aigua sembla fluir sense principi ni fi, mentre els plats esperen a ser rentats.

Organitza: Barcelona centre de Disseny amb la col·laboració de Nicole Vindel Studio.

*Aquesta activitat forma part de la programació especial Momentos Alhambra.  

**Els tallers de la Food Design Week tenen un preu simbòlic de 5€ per garantir la presencialitat dels i les participants.

La Muriel. Carrer Verntallat, 30.
La Muriel. Carrer Verntallat, 30.