Presencial

Exposició .obj

13 novembre al 18 desembre

L’exposició .obj neix amb la intenció de proposar un espai lúdic on debatre sobre el valor #significant #agencial #social dels objectes a partir de #narratives #discursos #orientacions en relació a les arts i els dissenys.

Més enllà de la seva funció, de servir per a alguna cosa, els objectes comuniquen, signifiquen, transmeten no només informació sinó també sistemes de signes i agències materials. És d’aquesta manera que objectes que taxonòmicament comparteixen categoria els podem vincular a àmbits totalment oposats, una cadira de fusta, una cadira de despatx o una cadira de bar ens remeten a entorns molt diferents.

Per a tractar aquesta capacitat significant dels objectes hem demanat a la Jara Rocha, el Salim Bayri i l’Anna Puigjaner (teòriques, artistes i arquitectes) plantejar quatre conceptes en relació a la seva pràctica que donen nom a 4 eixos de coordenades en tensió. Sobre aquest pla conceptual proposem la possibilitat d’utilitzar l’objecte-signe com a peça de joc, situar sobre el taulell temàtic aquests elements tenint en compte allò que els objectes signifiquen, allò que possibiliten i allò a què conviden. Aquesta acció vol servir per a debatre sobre aquest valor polisèmic dels objectes, quines narratives carreguen i de quina manera dialoguen amb el marc conceptual del ponent, esdevenint un bodegó interactiu en mutació.

Per a provar de desxifrar aquests sistemes de relacions que configuren l’entorn objectual, posem en joc 20 objectes que considerem amb una potent càrrega narrativa. De categories tals com el fake, el contingut emocional, els estàndards, la tecnologia, la identitat, la vida sexual o els que són invisibles. Amb ells donem inici a un joc etern de diàlegs, lectures i disposicions.

 

19 novembre a les 19h – Dinàmica pública – Jara Rocha
3 desembre a les 19h – Dinàmica pública – Salim Bayri
17 desembre a les 19h – Dinàmica pública – Anna Puigjaner

 

NOTA IMPORTANT

En cas de confinament o restricció en l’accés a l’Escola per normativa sanitària, l’acció es durà a terme de manera online mitjançant plataformes de videoconferència, un taulell 3D i el conjunt d’objectes modelats virtualment. El link es facilitarà prèviament a les ponències via la web de Massana.

Escola Massana / Espai Busquets / Pl. Gardunya, 9 08001 Barcelona