Close button
Presencial

GANCEDO PRESENTA: EXPOSICIÓ AURÈLIA MUÑOZ

16 juny

Exposició de les peces artístiques de l’Aurèlia Muñoz, que destaquen pel seu caràcter innovador i molt contemporani, que s’acompanyarà d’una taula rodona amb la seva filla, Sílvia Ventosa, el Manuel Cirauqui (Fundació Eina, Barcelona), l’Andreu Dengra Carayol (Responsable d’Arts Visuals a l’Ajuntament de Sant Cugat) i la Joana Badia (estudiosa de l’obra de l’Aurèlia a la Sorbona de París), totes elles figures que coneixen la biografia i la importància de la seva obra i que parlaran de com el món de l’art, el procés artesanal i l’execució formen part del disseny i la decoració.

L’Aurèlia Muñoz va ser una artista catalana del segle XX que des de principis dels anys 60 va treballar totes les tècniques relacionades amb el món tèxtil, les seves obres són un compendi d’escultures, obres d’art i arquitectura. Va obrir noves vies de llenguatge a la història de l’art tèxtil i de l’art tridimensional, aconseguint proposar solucions plàstiques de gran riquesa expressiva en el domini dels espais oberts. Va unir el pensament racionalista de la Bauhaus i aspectes primitius d’altres cultures no occidentals. La seva vida va estar especialment vinculada a la investigació de l’art tèxtil al món, àmbit en què la seva aportació va ser fonamental. Avui dia la figura d’Aurèlia Muñoz és reconeguda a nivell internacional.

El mateix dia es presentarà la catifa CÍRCULO DE LUZ – GANCEDO BY AURÈLIA MUÑOZ- que pren el seu nom d’un dels dibuixos Aurèlia i que reflecteix fidelment el seu disseny. La confecció d’aquesta catifa segueix els mateixos criteris que ella usava: un treball artesanal i sostenible, amb llana 100% feta a mà amb la tècnica del nus tuffting. La qualitat de la llana, la seva laboriosa execució i el seu tacte, la converteixen en una autèntica obra d’art; La catifa està disponible en els showrooms de Madrid i Barcelona, únicament en una edició limitada numerada de 10 unitats amb certificat d’autenticitat del disseny i de qualitat del producte.

 

ORGANITZA: GANCEDO

DATA: 16 de juny a les 19h

LLOC: GANCEDO Barcelona (Rambla Catalunya, 97)

INSCRIPCIÓ: gratuït prèvia inscripció enviant un correu a cramos@gancedo.com (màxim 30 pax)

GANCEDO BARCELONA // Rambla Catalunya, 97

GANCEDO BARCELONA // Rambla Catalunya, 97