Presencial

Emergència! Dissenys contra la COVID-19

13 novembre al 10 gener

L’exposició “Emergència! Dissenys contra la COVID-19” és el resultat de la selecció de les múltiples iniciatives que des del món del disseny han donat una resposta ràpida a les necessitats urgents de la crisi sanitària i social causada per la pandèmia de la covid-19, impulsada pel Museu del Disseny i amb la col·laboració de l’ADI-FAD.

El Museu del Disseny ha dedicat especial atenció als dissenys d’emergència en els àmbits dels elements de protecció, la maquinària o la gràfica lligada a la comunicació i campanyes d’informació, projectes que passaran a formar part de la col·lecció del Museu.

Amb més d’una trentena d’iniciatives tant públiques com privades, destaquem peces com les aportacions en mascaretes higièniques fetes pels dissenyadors Txell MirasJosep Abril amb Opisso i Miriam Ponsa; o la pantalla de protecció facial d’acetat Gracia Mask de Joan Ayguadé. En l’àmbit dels dispositius de protecció per a ús sanitari destaquen l’equip 3DDF ideat, executat i cofinançat per l’estudi de disseny MOS; la mascareta Aleu, desenvolupada per Eurecat. En maquinària clínica estaquen el aparells respiradors. Minnim Design va idear la vàlvula Angel-Y; el respirador i el bifurcador Leitat Leitat o el projecte d’innovació social col·laboratiu de hardware obert OxyGEN impulsat pel Protofy.xyz. Són també aportacions destacades el robot de desinfecció d’espais MTS uvc o el sistema de gestió d’aire modular AMS mini dissenyat per FICEPS3.

“Emergència! Dissenys contra la COVID-19” és un projecte del Museu del Disseny amb la col·laboració de l’ADI-FAD. Aquest any, paral·lelament als Premis ADI, s’ha creat la convocatòria ADI-Reconeix, Emergència COVID amb l’objectiu de donar cabuda, difusió i reconeixement a les iniciatives que s’han posat en marxa per fer front a crisi sanitària. La selecció de projectes i productes ADI-Reconeix​ formarà part de l’exposició. ​

Organitza: Museu del Disseny de Barcelona

Col·labora: ADI-FAD

Format: presencial

Museu del Disseny de Barcelona
Pl. de les Glòries, 37