El llegat de Jean Prouvé i el futur del treball

28 octubre

La cooperació i la col·laboració han demostrat ser dues maneres de treball més eficients i productives que els sistemes jeràrquics i verticals. Els models moderns d’organització com l’open-source, la producció distribuïda o els sistemes cooperatius han transformat l’industria, l’economia i la societat. La Societé Anonyme Les Ateliers Jean Prouvé és un antecedent interessant d’aquesta transició.

Partint de l’acció pionera de Prouvé iniciada l’any 1931, Remedios Zafra s’ocuparà de repassar conceptes com els d’autarquia, democràcia del coneixement, sobirania productiva o autoproducció.

En un planeta habitat per milions de persones… hi ha la possibilitat de retornar a models d’organització del treball alternatius als hegemònics que fomentin formes de producció més sostenibles i una major distribució de la riquesa i del coneixement?

Aquesta activitat forma part de «Mans i màquines: entre l’artesania i la indústria», programa d’activitats coorganitzat per la Fundació “La Caixa” i el FAD, i comissariat per Pau de Solà-Morales en el marc de l’exposició «L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura, indústria, mobiliari», una mostra organitzada amb la col·laboració del Centre Pompidou.

 

Socis del FAD: 50% de descompte. Demanar codi a premsa@fad.cat.

CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Barcelona
Català
CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
Barcelona
Català