Presencial

Disseny avui: Percepció i ecologia dels materials

26 octubre

El disseny avui dia està necessàriament vinculat a la sostenibilitat i això situa a l’elecció dels materials en el punt de mira dels consumidors.

Moltes empreses fabricants i dissenyadors estan investigant i explorant noves materialitats d’aplicar en els seus productes, triant-en funció de les seves propietats, del seu cost i de la seva ecologia, tot això sense oblidar el que de veritat determina el seu èxit: l’experiència que genera en les persones i el seu valor emocional.

Però, com influeix en l’elecció d’un material l’opinió dels consumidors? Quin poder té la comunicació en la percepció dels materials? És la sostenibilitat una qüestió d’estètica?

En aquesta sessió diversos experts relacionats amb el món de el disseny exposaran les seves visions i debatran totes aquestes qüestions en un diàleg plural i obert, recollint mirades complementàries que cobreixen un ampli ventall: la gestió empresarial, les tendències, el màrqueting, la comunicació, la direcció d’art i el disseny de producte.

A més es presentarà el primer vídeo testimonial de l’cicle Disseny Avui, impulsat pel Clúster Disseny i Oiko Design Office, que recollirà aquests i altres testimonis i que mostrarà la mirada d’experts en relació a aspectes que són necessaris cobrir des de la pràctica de el disseny avui, per poder assegurar un demà.

Experts participants:

· Sisón Pujol, Founder & CEO de NOMON DESIGN i presidenta de l’ADG-FAD.
· Carles Lorente, Circular Economy innovation program manager d’HP.
· Francesc Julià, Managing Director de Kave Home.
· Jeannette Altherr, Partner d’Altherr Désile Park i Art Director.
· Pepa Casado, Cofounder future-A.

Dinamitza: Jose F. López Aguilar, Cofounder Oilko Design Office & investigador d’Elisava Research.

* Imatge: Treball de Altherr Desile Park per a la col·lecció Kata de Arper.

 

Casa Seat (Passeig de Gràcia, 109)
Casa Seat (Passeig de Gràcia, 109)