Exposició presencial

Biografia d’una cadira

07 octubre al 15 gener

Exposició a la galeria de disseny Il·lacions d’una col·lecció de 27 cadires construïdes amb plàstic reciclat i convertides en peces úniques. Subhasta en línia dels objectes a la plataforma Catawiki.Un motlle anònim trobat en una fàbrica és el punt d’inflexió d’aquest projecte. Qui som?, d’on venim? El material i el procés industrial defineixen aquest objecte.

Des d’Oiko conceben el plàstic reciclat com a material amb un significat propi, amb un llenguatge que entra en l’àmbit domèstic i el seu codi estètic. Després de finalitzar una investigació sobre les propietats dels residus i els processos industrials, estableixen un procediment humanitzat que connecta a dissenyador i operari de la peça, ens evoca a l’Arts and Crafts de William Morris.

Si el plàstic és el material industrial i sintètic per antonomàsia, amb la replicabilitat i la no diferència com a origen, el disseny pot desacoblar la idea d’homogeneïtzació. La matèria amb les seves propietats, el procés industrial amb els seus condicionants i la persona amb la seva voluntat, governen el procés i s’expressen de manera creativa, de manera emocional, de manera física.

Organitza: Il·lacions design gallery

Il·lacions design gallery
La Rambla 130, principal
08002 Barcelona
Il·lacions design gallery
La Rambla 130, principal
08002 Barcelona