Online

BDW Summit – Conferència inaugural

19 novembre

És l’hora d’actuar

Aquest any 2020 hem començat una nova dècada d’acció destinada a l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides a fi d’acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. Durant els 10 darrers anys hem pogut reflexionar sobre com hi podem contribuir, i ara és l’hora d’agilitzar les accions per a assolir els 17 objectius inclosos a l’Agenda global 2030 per al desenvolupament sostenible.

Qui s’hauria imaginat que a principis d’aquesta dècada les nostres vides canviarien tan dràsticament d’un dia per l’altre a causa d’una pandèmia?. Ara més que mai creiem en el poder del disseny per a millorar el món amb productes i serveis nous i millors, que tinguin un impacte positiu en la societat —des d’eliminar la fam fins a reduir les desigualtats— amb l’objectiu de construir comunitats sostenibles arreu del món.

En aquests moments tan difícils, som optimistes i creiem que cal potenciar el disseny com a motor d’una innovació que generi impacte. És l’hora d’actuar i de situar el disseny centrat en les persones o, com ens agrada dir centrat en la societat, al nucli de l’acció. Els dissenyadors tenen el poder d’utilitzar la seva empatia i creativitat per a convertir idees en productes i serveis tangibles, i això els confereix una responsabilitat particular a l’hora de dissenyar un món millor i contribuir als ODS.

En aquest Summit, els experts parlaran de com pots convertir les teves idees en acció. Aprendràs de casos d’èxit relacionats amb el disseny que han demostrat ser avantatjosos i valuosos i han permès a les empreses avançar i tenir un impacte positiu en les persones i el planeta, a banda d’obtenir beneficis, tot amb l’objectiu d’inspirar-te i ajudar-te a trobar les eines perquè tu també comencis a actuar.

 

El Summit és 100% online. Per a cada esdeveniment es requereix inscripció prèvia.

 

Dijous 19 de novembre

18h Inauguració i benvinguda

18:15h Conferència inaugural

Empathy and compassion are needed for a radical social change

Ponent: Dra. Emma Jefferies (Workplace Empathy, EE.UU.)

Els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) proporcionen un full de ruta per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. A fi d’assolir-los, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) proposa el design thinking com a enfocament, ja que es basa en l’empatia, permet materialitzar les idees i involucra els més afectats. Per tal de posar les persones i les seves necessitats i desitjos al centre, hem d’entendre emocionalment el que experimenten. L’empatia i la compassió porten a l’acció. Però necessitem més que això. Necessitem que siguin una empatia i una compassió radicals per poder passar d’entendre la vida i el patiment dels altres a conèixer l’origen dels nostres prejudicis i confrontar-los.

Un estudi de 2010 elaborat per investigadors de la Universitat de Michigan va revelar una disminució del 40 % de l’empatia en els 20 anys anteriors. I al llarg d’aquest termini, el descens més dramàtic es registrava en els 10 anys transcorreguts des del canvi de mil·lenni, cosa que suggereix que la tendència s’està accelerant. Ens importa tot menys que abans? I si és així, com podem abraçar el canvi social radical que cal per assolir els ODS? Utilitzar el disseny com a element humanitzador injecta empatia al procés d’innovació. També crea una narrativa de canvi accessible i inspiradora centrada en el propòsit de servir les necessitats humanes reals.

Emma Jefferies explicarà com podeu utilitzar un enfocament empàtic del disseny per projectar intervencions significatives.

 

Divendres 20 de novembre – Workshops i conferències

 

ORGANITZA: Barcelona centre de Disseny

AMB EL SUPORT DE: Ajuntament de Barcelona

COL·LABORA: Service Design Days i Roca

Anglès

Dra. Emma Jefferies

Anglès