Presencial

Arquitectura, aura i industrialització avui

14 octubre

La tecnologia ha sigut la gran seductora d’arquitectes, artistes i artesans per la varietat d’opcions que ofereix en quant a eficiència i productivitat.

Dels pioners de les avantguardes del segle XX, l’arquitecte Jean Prouvé va incorporar en els seus processos creatius les tècniques més innovadores, servint-se de la màquina, sense deixar de perdre el control sobre el producte.

Ara bé, si tal com sostenia Walter Benjamin, la reproductibilitat tècnica és la pitjor enemiga de l’aura, com conviuen l’una i l’altra en la pràctica arquitectònica contemporània?

Toni Cumella, de Ceràmica Cumella, i Àngela Garcia de Paredes, de Paredes Pedrosa Arquitectos, dialogaran sobre aquesta qüestió a partir d’una aproximació al seu treball i al de Prouvé, en una sessió moderada per Pau de Solà-Morales.

Aquesta activitat forma part de «Mans i màquines: entre l’artesania i la indústria», programa d’activitats coorganitzat per la Fundació “La Caixa” i el FAD, i comissariat per Pau de Solà-Morales en el marc de l’exposició «L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura, indústria, mobiliari», una mostra organitzada amb la col·laboració del Centre Pompidou.

 

Socis del FAD: 50% de descompte. Demanar codi promocional a premsa@fad.cat.

CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
CaixaForum Barcelona
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8