Semipresencial

ADI Making Of… Materialitat

09 juny

ADI Making Of… és un punt de trobada entre el dissenyador, l’empresa, la productora i el públic, en el qual es comparteixen les experiències en el desenvolupament dels productes. Els últims minuts de l’acte es reserven a la ronda de preguntes oberta a tots els oients.

L’activitat estarà centrada en productes que destaquen per la curada tria dels materials emprats i tindrà lloc a Casa Seat, amb un aforament limitat, i amb la possibilitat d’accedir-hi en streaming pel canal de YouTube d’ADI-FAD.

 

PONENTS:

Garbet d’emiliana design studio, per Ceràmica Ferrés
Delta d’Or 2020
Emiliana design studio presenta Garbet, una peça modular ceràmica que permet crear múltiples configuracions de gelosies amb suggeridors jocs de llums i ombres, tant en espais exteriors com interiors. Es fabrica amb argiles autòctones de la Bisbal (Girona), una zona d’alta tradició ceràmica, on Ceràmica Ferrés combina la innovació i el disseny contemporani amb l’ús de tècniques artesanals.

Entre redes d’Amalia Puga Cividanes, projecte desenvolupat a Elisava
Medalla d’Or 2020
“Podem ajudar a mantenir viva una tradició artesanal mitjançant les eines que ofereix el disseny?”. Després d’una immersió en el procés artesanal d’elaboració de xarxes a través de l’estudi de les diferents tècniques i eines que formen part del procés, Amalia Puga Cividanes proposa amb el projecte Entre redes un nou sistema de xarxa que permet crear infinitat de formes orgàniques, rígides i estables, adaptades a l’ergonomia del cos. Amb això, inicialment esbossa una primera col·lecció de productes de mobiliari inspirats en els objectes i tècniques tradicionals utilitzades per a la pesca, per a finalment desenvolupar una peça de mobiliari fabricada de manera completament artesanal per les redeiras. El projecte forma part d’un treball elaborat a Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona i tutoritzat per Salvador Fàbregas.

ALEPOH de Jorge Martínez, por ONG Rescate
ADI Cultura Selecció 2020
ALEPOH és un projecte de l’ONG espanyola Rescate en col·laboració amb el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Amb l’objectiu de reconstruir Alepo, una de les ciutats més devastades del país, així com la vida de milers de persones, ONG Rescate va posar en marca La Fàbrica de l’Esperança, una petita fàbrica de maons elaborats a partir dels enderrocs dels edificis destruïts pels bombardejos, i amb els quals començar la reconstrucció de la ciutat.

Play de David Carrasco Barceló, per Resol
Delta Selecció 2020
Play de David Carrasco Barceló representa un gir innovador en el terreny de les cadires monomaterials de polipropilè. Lluny de les clàssiques cadires barates de plàstic, la de Resol ofereix un disseny únic produït amb el mínim material possible sense renunciar a l’estètica i la resistència. La seva fabricació monomaterial en facilita el posterior reciclatge. L’objectiu era aconseguir una cadira de producció econòmica, sense perjudicar la seva estètica, perquè encaixés en qualsevol entorn i mobiliari premium. Les línies rectes i els traços moderns s’inspiren en l’arquitectura de la Bauhaus.

 

Activitat amb aforament limitat.
Streaming a través del canal de YouTube d’ADI-FAD.

Casa Seat
Passeig de Gràcia 109, Barcelona
Català i castellà
Casa Seat
Passeig de Gràcia 109, Barcelona
Català i castellà